Bölüm öğretim üyemiz ve aynı zamanda üniversitemiz Deprem Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Çağlar ÖZKAYMAK’ın yürütücüsü olduğu “İzmir İl Sınırları İçerisinde Yer Alan Holosen-Kuvaterner Yaşlı Fayların Paleosismolojisi” başlıklı ve TUBİTAK 121Y285 numaralı İzmir Paleosismoloji Projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programının (ARDEB) “Deprem Araştırmaları Çağrısı” kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Aktif bir tektonik yapı üzerinde yer alan Kemalpaşa ilçesi için büyük öneme sahip olan proje, 15 Ekim 2021-15 Ekim 2024 yıllarını kapsayacak şekilde toplam 3 yıl sürecektir. Yapılacak proje kapsamında Bergama Fayı, Zeytindağı Fay Zonu, Güzelhisar Fayı, Yeni Foça Fayı, Menemen Fay Zonu, Mordoğan Fayı, Kemalpaşa Fayı, Dağkızılca Fayı ile Gümüldür Fayının deprem tehlike analizlerine yönelik çalışmalar yürütülecektir. Bu kapsam bu fayların aktif tektonik özellikleri, uzunlukları, genişlikleri, atım miktarları, kinematik analizleri ile geçmiş dönemde üretmiş oldukları fayları belirlemek için palesismoloji çalışmaları yapılacaktır. Projede Çağlar hocamıza ek olarak ülkemizin önde gelen bilim insanları arasında yer alan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Müdürü (DAUM) Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden Doç. Dr. Fikret Koçbulut, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Çukurova Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Yüksel ile DEÜ’den araştırma görevlisi Dr. Mustafa Softa görev almaktadır.

26 Ekim 2023, Perşembe 76 kez görüntülendi