Bilindiği üzere Oda “Jeoloji Eğitimi Burs Yönetmeliği” uyarınca her yıl belli sayıda “öğrenci üye”ye karşılıksız eğitim desteği vermektedir. Bu kapsamda destek başvuru koşullarına uyan öğrenci üyelerinin “TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Jeoloji Eğitimi Burs Yönetmeliği”nde belirtilen evraklar ve yönetmelik ekindeki dilekçe ile burs başvuru formunun doldurularak Odaya başvurularının sağlanması ve bu taleplerin 31.10.2022 tarihine kadar Oda Genel Merkezine ulaştırmaları gerekmektedir.

Burs Başvuru Koşulları:
MADDE 8- TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Jeoloji Eğitim Bursu almak isteyen ve bu yönetmeliğin 6 ıncı maddesinin 1 nci fıkrasının f bendinde belirtilen jeoloji mühendisliği bölümlerinin üçüncü yarıyılından itibaren eğitim gören ve en az altı ay Oda öğrenci üyesi olma koşulunu sağlayan öğrenciler her öğretim yılı başlangıç tarihinden sonra 20 Ekim tarihine kadar aşağıdaki belgelerle birlikte Oda birimlerine başvurur.

a) Burs alma talebini bildiren dilekçe (Ek-1),
b) Oda öğrenci üye belgesi
c) İlgili bölüm başkanlığından son bir ay içinde alınmış öğrenim belgesi
ç) Öğrenim Başarı Durum Belgesi (daha önce aldığı tüm dersleri ve notlarını gösterir belge)
d) Özgeçmiş,
e) Ek-2’de yer alan tabloda öğrenci ve ailesinin durumunu gösterir belge ve bilgiler
f) Kredi ve Yurtlar Kurumu veya başka bir kişi veya kuruluştan kredi veya burs alıp almadığına ilişkin
beyan.
g) E-devlet üzerinden alınmış adli sicil belgesi
(2) Başvurular, başvuru sahibinin Oda çalışmalarına gösterdiği duyarlılıklarını ve öğrenci üye örgütlenmesine katkılarını değerlendiren bir üst yazı ekinde Oda birimlerince Oda Yönetim Kurulu‘na iletilir.
(3) Önceki yıldan burs alan öğrenciler de, aynı usul ve esaslar ile yeniden başvurabilir. Ancak yeniden değerlendirmeye tabi tutulurlar.

02 Kasım 2022, Çarşamba 77 kez görüntülendi