Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç.Dr. Çağlar ÖZKAYMAK, 08 Ekim 2019 günü, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda Frig Vadisi’nin Jeolojik Özellikleri ve Jeoturizm Potansiyeli üzerine seminer vermiştir. Seminere, Almanya’nın Hamm Şehri Landschulheim Schloss Heessen Lisesi ile Afyon Süleyman Demirel Fen Lisesi arasındaki Erasmus ve Avrupa Birliği çevre projesi kapsamında Almanya’dan şehrimize gelen öğrenci topluluğu, Fen Lisesi öğrencileri ve Bölümümüz Öğretim Elemanları katılmıştır.  Sunumda, Frig Vadisinin kaya tipi, yapısı, oluşum ve ortam özellikleri ile beraber Peribacaları gibi doğal oluşumlara etki eden çevresel faktörlerden de bahsedilmiştir. Sunum sonunda, özellikle Frig Vadisindeki doğal güzelliklerin sürdürülebilir turizme kazandırılabilmesi için yapılmakta olan çalışmalar ve bu gibi jeosit alanlarının korunması için yapılması gerekli çalışmalar tartışılmıştır. Bölümümüz organizasyonu sağlayan Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdür Vekili Sayın Süleyman SEZEN’e teşekkür eder.
Jeoloji Mühendisliği Bölümü

09 Ekim 2019, Çarşamba 249 kez görüntülendi