Afyon Kocatepe Üniversitesi Jeotermal-Mineralli Sular ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezinde (AKÜ-JUAM) görev yapan Öğr.Gör. Feyzullah Ekrem ÇONKAR, Jeotermal Enerji Sistemleri konulu çalışmalarını Jeoloji Mühendisliği Öğretim Elemanları ve Öğrencilerinin katıldığı seminderde sundu. Sayın Çonkar, bölümümüz Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet YILDIZ danışmanlığında devam ettiği Doktora Tezi kapsamında çalıştığı HDR (Hot Dry Rock, Kızgın Kuru Kaya) ve EGS (Enchanged Geothermal System, Geliştirilmiş Jeotermal Sistem) Jeotermal sistemleri ile bu sistemlerin Türkiye'deki  potansiyel alanları hakkında bilgiler verdi. Kısaca, yeraltında sıcak, geçirimsiz ve su içermeyen kayalar içerisinde çatlatma yöntemi ile açılan boşluklara su basılarak Jeotermal Enerji elde etmeyi amaçlayan bu çalışmalar, Türkiye'deki ilk uygulama olması bakımından önem taşımaktadır. Sayın Çonkar'a teşekkür ediyor, doktora çalışmalarında başarılar diliyoruz.

S01   S02

S03