Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanları ve Öğrencileri, 2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Teknik Gezi programı kapsamında, Dazkırı Meslek Yüksekokulu, Acıgöl (Dazkırı) Alkin Alkali Kimya A.Ş. Koralkim Tesisleri ve Söğütsen Seramik Sanayi İnşaat Madencilik A.Ş. Kınık (Dinar) Feldispat İşletmesine ait tesisleri ziyaret etti. Teknik gezi sırasında, öncelikle Acıgöl Koralkim Tesislerini gezen ekibimiz, Rafine Sodyum Sülfat üretim aşamalarını yerinde gözlemlemiş, üretim potansiyeli hakkında bilgi almıştır. Öğleden sonra ise, Kınık Feldispat İşletmesine ulaşan ekibimiz, potasyum feldispat bakımından zengin volkanik kayaçların yer aldığı açık ocak bölgesi, daha sonra da buradan elde edilen cevherin kırıcılardan ve öğütücülerden geçmesi-zenginleştirilmesi evrelerinin gerçekleştirildiği tesislerde yerinde gözlem yapmıştır. Bölüm Başkanlığımız, ekibimize gösterdikleri ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı Dazkırı Meslek Yüksekokulu Sekreteri Ahmet Orhan ÜSTÜN’e, Alkin Alkali Kimya A.Ş. Müdürü Ünal ARIK ve Müdür Yardımcısı Mahmut ESER’e, Kınık Feldispat İşletmeleri Genel Müdürü Müktedirbillah Sakin ve İşletme Müdürü Abdulkadir ÖZKULAÇ’a teşekkür eder.

26 Nisan 2018, Perşembe 279 kez görüntülendi