AKÜ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Bölümümüzün Tarihi (kuruluş tarihi, yeri, gelişme süreci)

Jeoloji Mühendisliği Bölümü 2010 yılında kurulmuş, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitime başlamıştır. İlk mezunlarını 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi sonunda veren bölümde halen 29 öğrenci öğrenim görmekte olup, bölüm toplam 15 mezun vermiştir. Genç ve dinamik kadrosu ile yükselen bir ivme gösteren Jeoloji Mühendisliği Bölümümüz ilk Yüksek Lisans öğrencilerini de 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında alarak Tezli Yüksek Lisans eğitimine başlamıştır. 2019-2020 yılından itibaren doktora eğitimine başlanmıştır.

Genel Jeoloji, Mineraloji-Petrografi, Maden Yatakları ve Jeokimya, Uygulamalı Jeoloji ve Uygulamalı Jeofizik olmak üzere toplam 5 anabilim dalından oluşan bölümde 1 Profesör Doktor, 1 Doçent Doktor, 4 Doktor Öğretim Üyesi ile 1 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır. Bölümümüz halen Üniversitemizin ANS Kampüsü içerisinde yer alan Mühendislik Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Laboratuvarları binalarında Eğitim-Öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Bölümümüz Öğretim Elemanları, Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin yanısıra, Jeotermal-Mineralli Sular ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (JUAM) ile Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUAM) bünyesinde aktif olarak görev almaktadırlar.

jeo_muh  Jeo_lab

AKÜ Mühendislik Fakültesi Binası                             AKÜ Mühendislik Fakültesi Laboratuvarları Binası

jeo_muh1  jeo_muh2

AKÜ Mühendislik Fakültesi Binası