1947 yılından beri süregelen ve ülkemizin yer bilimleri alanındaki en köklü, saygın ve bilimsel organizasyonu olan Türkiye Jeoloji Kurultayı (TJK)`nın yetmişbirincisi TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından, 23-27 Nisan 2018 tarihleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi`nde gerçekleştirilmektedir.  AKÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü, bu yıl öne çıkarılan ana teması “Jeoloji ve Sağlık” olan 71. Türkiye Jeoloji Kurultayına,  Öğretim Üyeleri, Lisans ve Yüksek Lisans öğrencileri ile katılım sağlamıştır. Kurultaya katılan öğrencilerimiz özellikle, tez çalışmaları kapsamında elde ettikleri bilimsel bulguları, bu yıl ikincisi düzenlenen “Geleceğin Yerbilimcileri Oturumu”nda sunarak Kurultaya katılım sağlamışlardır. Kurultaya katılan Öğrencilerimizi ve Danışman Öğretim Üyelerini tebrik ederiz.

Genç meslektaşlarımızın, bilimsel düşüncelerinin gelişmesini destekleyecek, bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlayarak onlara verimli bir ortam oluşturacak, güncel yer bilimi çalışmalarını keşfetmelerine imkan sağlayacak, isimlerini makalelerden, kitaplardan tanıdıkları bilim insanları ile tanışmalarına aracılık edecek, farklı üniversitelerden gelen gelecekteki meslektaşları ile tanışıp kaynaşmalarını sağlayacak ve onlara büyük tecrübe kazandıracak olan bu tip bilimsel etkinliklere katılımın ilerleyen yıllarda artarak devam etmesini temenni ederiz.

Kurultaya Katılım sağlayan Öğretim Üyelerimiz ve Öğrencilerimiz;

 

Lisans Öğrencisi: Alper DÜLGER,

Danışman Öğretim Üyesi: Prof.Dr. Ahmet YILDIZ

Sunum Başlığı: Alanyurt (Afyonkarahisar) Bölgesi Killerinin Jeolojisi Ve Seramik Sektöründe Kullanılabilirliğinin Araştırılması;

———————————–

Lisans Öğrencisi: Mustafa BAYHAN,

Danışman Öğretim Üyesi: Dr. Öğr. Üyesi Metin BAĞCI

Sunum Başlığı: Işıkkara Köyü (Kütahya) Bazaltlarının Agrega Özelliklerinin Araştırılması

———————————–

Lisans Öğrencisi: Mertkan Osman GEÇİEVİ,

Danışman Öğretim Üyesi: Doç.Dr. Çağlar ÖZKAYMAK

Sunum Başlığı: Bolvadin Fayının Jeolojisi, Jeomorfolojisi Ve Kinematik Analizi

———————————–

Yüksek Lisans Öğrencisi: Müjgan DERE,

Danışman Öğretim Üyesi: Dr. Öğr. Üyesi Aslı KARABAŞOĞLU

Sunum Başlığı:Afyonkarahisar (Emirdağ) Ve Çevresi Traverten Kayaçlarının Paleontolojik Özellikleri

 

 

 

 

 

 

24 Nisan 2018, Salı 406 kez görüntülendi