AKÜ Jeoloji Mühendisliği Öğretim Elemanları ve Öğrencileri, Türkiye'nin Nemrut Kraterinden sonra ikinci büyük krateri olan Isparta Gölcük Kraterine düzenlenen Teknik Geziye katıldı. İlk olarak yaklaşık 5 milyon yıl önce (Pliyosen) oluşmaya başlayan Gölcük volkanizması, en son 24 bin yıl önce meydana gelen aktivite ile Trakitik özellikte lav domlarının oluşmasına olanak sağlamıştır. Krater içerisinde 2,5 km genişliğinde bir krater gölü ve birkaç lav domu yeralmaktadır. Kafilemize eşlik eden Sülayman Demirel Üniversitesi Jeotermal Enerji Yeraltısuyu ve Mineral Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç.Dr. Ömer ELİTOK, AKÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrencilerine, Gölcük volkanizmasının oluşum evreleri, kraterin fiziksel ve petrografik özellikleri hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Krater içerisinde yüzlek evren farklı fazlara ait volkanik kayaçlar üzerinde incelemelerde bulunuldu. Jeoloji Mühendisliği Bölümü olarak, kafilemizi misafir eden Doç.Dr. Ömer ELİTOK ve Yüksek Jeoloji Mühendisi Ümit MEMİŞ'e teşekkür ederiz.

E12   E13

E14   E15